Zimbili Mbhamali är 14 år gammal och går på Siphosabadletshe High School i Sydafrika. På skolan finns Star for Lifes Daughters of Africa och Girls Club.

– Girls Club har stärkt mig och gett mig kunskap för att kunna bli en mer självständig ung kvinna, men även uppmuntrat mig att kunna hjälpa till att försörja min familj, säger Zimbili.

Hennes mamma säljer pärlhantverk som hon skapar och behöver ensam försörja hela familjen på 6 personer.

I Daughters of Africa-projektet har Zimbili fått utbildning i entreprenörskap, något som hon har haft stor nytta av när hon nu själv har lärt sig att skapa fina pärlhantverk för att börja sälja till vänner och grannar.

– Jag har börjat tjäna pengar på mitt pärlarbete och är faktiskt den mest självständiga tjej jag känner. Jag är rädd om mina pengar och glad att jag kan hjälpa min mamma ekonomiskt, säger Zimbili.

Zimbilis framtidsdröm är att ha en plats för pärlhantverk och även kunna anställa fler personer för att på så sätt lindra fattigdomen för några fler i området.

– Mitt budskap till unga kvinnor är: ta vara på med de talanger du har, sitt inte på dina idéer, utan använd din talang för att försörja dig, säger Zimbili.

I Daughters of Africa och Girls Club är flickorna är i fokus. I olika workshops får de, tillsammans med Star for Lifes coacher, sätta sig in i frågor kring hälsa, sexualitet, jämlikhet och entreprenörskap. Det betyder i sin tur helt nya insikter och kunskaper. I Girls Club får de vidare diskutera i en trygg miljö.