Thanda Sessions volume 1 är resultatet av kreativa och minnesvärda dagar i KwaZulu-Natal i Sydafrika, där internationellt erkända låtskrivare samlades för att skriva musik tillsammans för en god sak.

Thanda Sessions hölls under ett par intensiva och produktiva sessions i Sydafrika där låtskrivare och producenter från olika delar av världen samlades på landsbygden i KwaZulu-Natal för att skapa musik tillsammans. Delar av intäkterna från Thanda Sessions går till Star for Lifes arbete i Sydafrika och Namibia.

Förutom låtskapande, så fick även deltagarna chans att följa med Star for Lifes coacher ut till skolor på landsbygden.

Sharon Vaughn är en av låtskrivarna som deltog och berördes av Thanda Sessions. Sharon har bland annat skrivit världshiten ”Release me” till Agnes Carlsson och är för den svenska publiken känd från Jills Veranda där hon medverkat ett flertal gånger. 2019 infördes hon i Nashville Songwriters Hall of Fame.

”Jag kunde aldrig föreställa mig att jag skulle bli så påverkad, omskakad och berörd på så många plan som jag har blivit under Thandas Sessions i Sydafrika”, säger Sharon Vaughn.

Negin Djafari, som skrivit Don´t Matter To Me till Drake feat. Michael Jackson, och Tove Styrkes hit VIBE deltog också i Thanda Sessions och tog del av Star for Lifes arbete.

”Det var en helt otrolig, livsförändrande upplevelse att få vara med på Thanda Sessions i Sydafrika och dessutom få se Star for Lifes arbete på nära håll”, säger Londonbaserade låtskrivaren Negin Djafari.

Producent för Thanda Sessions volume 1 är Moh Denebi som tillsammans med Ken Wennerholm och Göran Rudbo är initiativtagare till projektet.

”Det är en förmån att samla otroligt begåvade låtskrivare från hela världen och skapa musik. Att vi har kunnat förena det med att även bidra med intäkter till Star for Lifes verksamhet i södra Afrika känns fantastiskt.” säger Moh Denebi.

Thanda Sessions möjliggjordes med stöd av Postkodlotteriet.

Lyssna på Spotify – lyssningen ger intäkter till Star for Life.

I Thanda Sessions medverkar låtskrivare som Sharon Vaughn (US), Maria Hazell (SE), Linnea ”Nea” Södahl (SE) Ellen Berg Tollbom (SE), Søren Mikkelsen (DK), Paddy Dalton (UK), Jacob Attwool (UK), Sarah ”Shells” Shelldrake (UK), Ayak Thiik (Sudan/UK), Phil Plested (UK), Negin Djafari (SE/UK), Jake Isaac (UK), Jess Hall (UK), Jimmy Nevis (SA) och Moh Denebi (SE).