Stiftelsen Star for Life söker en ny medarbetare inom programutveckling. Du ska främst förstärka organisationens arbete med att utveckla och anpassa vårt program då vi expanderar geografiskt och etablerar Star for Life-organisationer i nya länder. Därutöver förväntas du kunna bistå organisationen med att söka finansiering och relatera Star for Lifes arbete till relevant forskning.

Vi söker dig som är intresserad av att arbeta internationellt, är beredd att arbeta inom en dynamisk organisation och är en mycket god kommunikatör på svenska och engelska, både i tal och skrift. Allra viktigast är att du tror på varje barns inneboende kraft och potential, att de ska kunna förverkliga sina drömmar om ett bättre liv för sig själv och sin familj och samhälle. 

I valet mellan sökande till posten kommer vi välja den kandidat som har den bästa kombinationen av följande erfarenheter och kompetenser: 

• En fil.kand. med en samhälls- eller en beteendevetenskaplig inriktning,

• Erfarenhet av arbete i andra länder,

• Erfarenhet av arbete med barn och ungdomar,

• Erfarenhet av arbete med program för socialt och emotionellt lärande,

• Möjlighet att resa och arbeta utomlands, möjligen under flera veckors tid,

• Erfarenhet av att utveckla och skriva undervisningsmaterial, 

• Mycket god förmåga att kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska,
ytterligare språkkunskaper är en extra fördel.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med önskad start januari 2022.  
Vi ser gärna att du bor i Malmö eller Stockholm. 
Välkommen att skicka in din ansökan så snart som möjligt per mail till:
Jessica Grundström Ahldin, generalsekreterare jessica@starforlife.se
Vid frågor om tjänsten, kontakta:
Per Strand, ansvarig programutveckling per@starforlife.se  073-68 22 830

Star for Life är en icke vinstdrivande organisation som arbetar med skolungdomar i södra Afrika. Genom ett unikt utbildningsprogram stärker våra coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning, ta hand om sin hälsa och fatta kloka livsbeslut. På så vis kan de lättare bygga sig en bättre framtid och som vuxna bidra till ett mer jämlikt, rättvist och hållbart samhälle.

Vi finns i dag i 120 skolor i Sydafrika och Namibia, och hittills har drygt 450 000 elever tagit del av Star for Life-metodiken.