Star for Life tilldelades idag 7 miljoner kronor vid Postkodlotteriets årliga utdelning. Det icke-öronmärkta grundstödet är ett efterlängtat tillskott till organisationen för 2021.

– Vi är oerhört stolta, glada och tacksamma över att få Postkodlotteriets fortsatta förtroende. Det gör det möjligt för oss att utveckla vårt arbete i skolorna i södra Afrika. Det behövs mer än någonsin efter ett oerhört utmanande år för alla elever och familjer. Eftersom basstödet inte är öronmärkt kan vi dessutom styra medlen dit de behövs bäst just nu, säger Ulrika Norberg, generalsekreterare för Star for Life.

Närmare en miljon människor i Sverige är med i Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. I år delade Svenska Postkodlotteriet ut drygt en miljard kronor av överskottet från försäljningen av dessa lotter.

Stort tack till Svenska Postkodlotteriet för det stöd som Star for Life och 57 andra ideella organisationer får ta del av. Och ett särskilt tack till alla som har en postkodlott – tillsammans gör vi skillnad!