Star for Life tilldelades idag 7 miljoner kronor vid Postkodlotteriets årliga utdelning. Det icke-öronmärkta grundstödet är ett efterlängtat tillskott till organisationen för 2023.

– Vi är oerhört stolta och tacksamma över att få Postkodlotteriets fortsatta förtroende. Vi lever alla i en utmanade tid just nu och detta stöd gör det möjligt för oss att fortsätta utveckla och höja kvaliteten i vårt arbete i skolorna i södra Afrika. Stödet behövs mer än någonsin efter ett par tuffa år för alla våra elever och familjer. Eftersom basstödet inte är öronmärkt kan vi dessutom styra medlen dit de bäst behövs och bygga på ett hållbart och långsiktigt sätt, säger Jessica Grundström Ahldin, generalsekreterare för Star for Life.

Närmare en miljon människor i Sverige är med i Svenska Postkodlotteriet och betalar för en lott varje månad. I år delade Svenska Postkodlotteriet ut drygt en miljard kronor av överskottet från försäljningen av dessa lotter.

Stort tack till Svenska Postkodlotteriet för det stöd som Star for Life och 59 andra ideella organisationer får ta del av.

Och ett särskilt stort tack till alla som har en postkodlott – tillsammans gör vi skillnad! ⭐️

Om Postkodlotteriet:
Svenska Postkodlotteriet har funnits i Sverige sedan 2005 och är Sveriges största privata givare till ideell sektor. Svenska Postkodlotteriet har nästan en miljon lottköpare. Vart femte hushåll i Sverige är med i Postkodlotteriet. Hela miljardöverskottet från lotteriet går varje år till ideella organisationer.