Var med i Walk to School!

Kom i form i vår med Star for Lifes Walk to School. Följ med Phumzile, Swehlile och deras klasskompisar till skolan och stötta samtidigt skolelever i södra Afrika. Genom att swisha 200 kronor till 900 16 11 följer du ett barn till skolan!

Under sommaren och hösten vill vi tillsammans med er följa 2 500 barn till skolan. Att följa ett barn till skolan kostar 200 kronor och det täcker kostnaden för en elevs medverkan i Star for Life programmet under ett helt år. 

Skolgång är en självklarhet för oss i Sverige, men för många av de elever som Star for Life jobbar med är skolan inte alltid lika lättillgänglig.

Varje dag promenerar många barn flera timmar, i alla väder och genom tuff terräng, för att ta sig till skolan. Nu utmanar vi er att följa med våra barn på deras väg till skolan. 

Promenera, spring, eller cykla! Hur ni tar er fram spelar ingen roll, huvudsaken är att vi tillsammans rör oss – och samtidigt stödjer Star for Lifes arbete i skolorna.

Med Walk to School bjuder vi även in er att lära känna våra elever och de skolor vi arbetar på. I filmer och texter följer ni barnen till skolan och får ta del av deras vardag.

Swisha 200 kr till 900 16 11 för varje barn du vill följa! Tillsammans gör vi skillnad!

Swisha 200 kr till 900 16 11
för varje barn du vill följa! 
Tillsammans gör vi skillnad!

Phumziles väg till skolan
Varje dag går Phumzile en lång väg för att komma till skolan. Hon bor ute på landsbygden i KwaZulu-Natal. Men hon vet att för att nå sin dröm om att bli psykolog så måste hon gå till skolan varje dag och göra sitt allra bästa. I hennes skola finns Star for Life som stärker elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning, ta hand om sin hälsa och fatta kloka livsbeslut.

Engagera dig som privatperson

 Gör så här
 • Bestäm i förväg hur många barn du vill följa och dra sedan nytta av den extra motivationen att komma ut och röra på dig.
 • Genom att swisha 200 kr till 900 1611 stödjer du ett barn under ett helt år. Alla swish räknas samman och redovisas i räkneverket nedan.
 • Bli en del av större rörelse. Gå, spring, cykla eller träna under maj månad och dela upplevelsen med andra deltagare via Star for Lifes kanaler.

 

Gör träningen roligare
 • Träna inte ensam! Dra ihop vänner och familj och engagera er tillsammans.
 • Ta med fika ut på promenaden. Organisera gemensamma promenader tillsammans med nära och kära och ha kaffet med i termosen.
 • Kommer du även att delta i andra evenemang, t.ex Göteborgsvarvet, Blodomloppet, Vårruset eller Stockholm Marathon? Då kan du koppla detta till Walk to School genom egna sponsorer eller insamlingar via t.ex. på sociala medier.

 

Engagera dig som företag

Gör så här
 • Bestäm hur många barn ni vill följa och använd evenemanget för att motivera er personal att gå, springa, cykla eller träna under maj månad.
 • Väljer ni att följa minst 100 barn, så uppmärksammar vi ert företag och er skola lite extra.

 

Idéer för att boosta er insamling
 • Organisera en lunchpromenad tillsammans eller varför inte Walk and Talk-möten?
 • Vill era medarbetare även på egen hand bidra till Walk to School? Genom att swisha 200 kr till 900 1611 stödjer de ett barn under ett helt år.
 • Kommer några i personalen att delta i andra evenemang, t.ex Göteborgsvarvet, Blodomloppet, Vårruset eller Stockholm Marathon? Då kan de koppla detta till Walk to School genom egna insamlingar t.ex. på sociala medier.

 

Anmäl er!

Kontakta Lois Petersson, projektansvarig, på lois@starforlife.se och anmäl er. Ange samtidigt hur många barn ni vill följa.

 

Företag som deltar i Walk to School

Nexer
Northzone
NBT Charitable foundation
Danir

elever har fått sällskap till skolan

elever ska vi följa till skolan

Bilder från eventet, följ oss på sociala medier!

Använd #walktoschool2022

Vill du använda vår social media badge?
Klicka här för att ladda ner bilden.