Är du vår nya stjärna?

Är du driven, initiativrik och gillar att ta ansvar? En inspiratör som både kan formulera ett lockande nyhetsbrev och skissa på en ny spännande digital kampanj? En arbetsledare/uppdragsgivare som ser lösningar i stället för problem, och vill bygga relationer internt och externt?

Star for Life är en ideell organisation som arbetar med utbildning av skolungdomar, främst i södra Afrika. Vi finns i 95 skolor i Sydafrika, Namibia och Tanzania, och hittills har drygt 450 000 elever tagit del av metodiken. I Sverige är vi en mindre grupp om elva anställda, som framför allt samlar in medel till verksamheten.  

Ditt uppdrag är att i olika sammanhang och på skilda plattformar berätta om Star for Lifes viktiga arbete. Du tar tag i dagliga uppgifter (allt ifrån inlägg på hemsidan till utformning av presentationsmaterial), men jobbar också strategiskt med kommunikationsplaner och årshjul. Du är spindeln i nätet som projektleder, har helikoptersynen och får saker att hända. Vi har också ett brett nätverk med en rad olika samarbetspartners (kommunikationsbyråer, frilansande formgivare, fotografer m. fl.) som står till ditt förfogande. 

Vi vill att du:

  • kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska, både i tal och skrift. 
  • har relevant utbildning och erfarenhet. Exempelvis högskoleutbildning inom kommunikation eller journalistik, och minst tre års arbetslivserfarenhet. 
  • har goda kunskaper om digital kommunikation, sociala medier och hur man bygger varumärken. 
  • bemästrar redigerings- och webbpubliceringsverktyg. 
  • kan resa både inom och utanför Sverige. 

Vi lägger stor vikt vid hur du är som person och söker en medarbetare som är prestigelös, flexibel och har lätt för att samarbeta. Tjänsten är för närvarande på 50 procent med Malmö som placeringsort. 

Star for Life grundades 2005 och sedan dess har verksamheten vuxit till en internationell organisation med verksamhet i fyra länder. Genom ett unikt program stärker våra coacher elevernas självkänsla och motiverar dem att satsa på sin utbildning och fatta kloka livsbeslut. Läs mer om oss på starforlife.org. 

Välkommen med din ansökan! Har du frågor, kontakta generalsekreterare Jessica Grundström jessica@starforlife.se på 070-811 29 30