Star for Life in Concert – mer än en konsert!

Star for Life in Concert är en storslagen konsert där ungdomar från Sverige sjunger tillsammans med artisterna Triple & Touch, Thandiwe Mbobo och sydafrikanska ungdomar i kören Star Choir South Africa. En färgsprakande musikgala där tolerans, kärlek och hopp står i fokus.

Star for Life använder musiken som ett viktigt instrument för att sprida kunskap och information om hiv och aids i södra Afrika. I Sverige använder vi musiken för att informera om situationen i Sydafrika och Namibia och för att samla in pengar till våra program i mottagarländerna. Vi arbetar mycket med svenska ungdomar på grundskolor och gymnasieskolor runt om i landet.
För att ungdomar från Sverige och Afrika ska möta varandra och arbeta tillsammans med musiken kommer vår sydafrikanska kör, Star Choir South Africa, upp och deltar i det musikaliska mötet.

Samarbetet mellan Star for Life och svenska skolor har sedan 2011 lett till olika konsertturnéer med ekonomiskt bidrag från våra sponsorer med bland annat Svenska Postkodlotteriet, Nordea Private Banking och Skandia i täten.

Årets turné är fortsättningen på den musikaliska resa som redan har setts av 100 000 människor runt om i Sverige, där Star for Life och Triple & Touch har samlat ihop ungdomar från Sverige och Sydafrika som tillsammans skapar en oförglömlig musikupplevelse. Tusentals svenska ungdomar och konsertbesökare kommer att medverka på de olika konserterna runt om i Sverige, och du är kanske en av dem!

Är du elev, lärare, körsångare eller körledare och vill medverka i en konsert? Kontakta vår koordinator:

w

Lois Petersson

lois@starforlife.se
+46 73 393 39 63

Konserterna på paus

På grund av rådande pandemi i världen så har konsertverksamheten fått ta en paus. Vi avvaktar, men längtar tills vi återigen får sjunga tillsammans!

Hoppas att vi ses!

Lyssna på låtarna på Spotify

Konserternas 5 viktigaste delar

Star Choir South Africa

Star Choir South Africa består av ungdomar från KwaZulu-Natal i Sydafrika. De har alla gått på en Star for Life skola och kommer från mycket enkla förhållanden på landsbygden. Som lysande stjärnor tar de publiken med storm med sin energi och fantastiska sång. Deras berättelser vittnar om en tuff tillvaro där Star for Life har haft en stor betydelse för deras liv.

Triple & Touch

Triple & Touch är sedan många årtionden ett välkänt begrepp inom svensk underhållning. Som artister och musikproducenter har Ken Wennerholm och Göran Rudbo varit med i Star for Lifes arbete sedan starten 2005. Med insikten om att musik är ett effektivt verktyg för att nå fram till ungdomar, ha de utvecklat Star for Lifes utbildningsprogram genom musiken. De är även musikaliska ledare för Star Choir och producerar Star for Lifes konserter och event runt om i världen.

Thandiwe Mbobo

Thandiwe är artist och musikcoach i Star for Life. Hon arbetar tillsammans med Ken Wennerholm och Göran Rudbo i Triple & Touch för att använda musiken som redskap för att engagera ungdomar i Afrika, hjälpa dem att öka självkänslan och ta ansvar för sin egen framtid. Alla som har sett Thandiwe och hennes fantastiska karisma på scen förstår varför hennes namn betyder ”kärlek”.

Masskören

Det som skiljer en Star for Life konsert från andra konserter är vår masskör av ungdomar. Det är bland annat engagemanget glädjen och styrkan i ungdomarnas sång som gör konserten till ett minne för livet. Och när man ser de svenska och afrikanska ungdomarna sjunga tillsammans händer något exceptionellt som inte lämnar någon oberörd; till exempel när de tillsammans sjunger traditionella zulu-sånger! Ungdomarna kommer från skolor på konsertorten där man tillsammans med musiklärarna förberett sig med hjälp av noter, texter, ljudfiler och övar sångerna. Konsertdagen börjar med workshops och repetitioner med Star for Lifes musikcoacher inför kvällens stora konsert.

Gästartister

Vi försöker hitta intressanta artister som vi själva tycker är bra, som kompletterar oss andra och som förhoppningsvis även du tycker om. Måns Zelmerlöw, Molly Sandén, Robin Stjernberg, Panetoz, The Moniker, Jessica Folcker, Mollie Minott (fd Lindén), Eric Gadd, Shirley Clamp, John Lundvik och Gladys del Pilar är några av de artister som medverkat på konserterna.