Låt hela skolan vara med

Gör skillnad – ett steg i taget!
Star for Life Dream Challenge är ett virtuellt välgörenhetslopp som startar den 6 april och fortsätter genom maj och juni månad. Rutten går från Stockholm och Oslo, ner genom Europa och Afrika – ända till Hluhluwe i Sydafrika. Därifrån vänder vi sedan norrut igen för att ta oss tillbaka till Norden.

Dream Challenge är totalt 3 000 mil lång och går genom 28 länder!
Promenera, spring eller cykla – tillsammans samlar vi mil och stödjer ungdomar i södra Afrika.

Kan skolor delta?

Det är klart att ni som skola kan vara med på Dream Challenge. Styr upp ett eget lopp på din skola och gör det till ett festligt event där alla kan vara med och röra på sig – tillsammans för andra! Motions-formen bestämmer ni själva – springa, gå eller cykla.
Varje mil motsvarar 200 kr och täcker kostnaden för en elevs medverkan i Star for Lifes program i Sydafrika eller Namibia under ett helt år.
t

Hur funkar det?

Mät ut en bana på skolgården eller i en park på cirka 500 meter, beroende på årskurs. Målet är att alla ska springa så många varv som möjligt. Eleverna ska i förväg hitta sponsorer, t.ex familj, vänner eller ett lokalt företag som sponsrar med en valfri summa per varv som de springer.

Efter loppet summerar eleverna sina varv och samlar in de utlovade beloppen från sina sponsorer.

I förväg

Välj ett datum i april eller maj och bestäm vilka elever, klass eller årskurs som ska vara med på loppet.

De har nu ett par veckor på sig att skaffa så många sponsorer som möjligt. Det behöver naturligtvis inte vara stora summor, vi tänker hellre ”många bäckar små”.

Dream Challenge-dagen

Gör loppet till en fest genom att servera fika eller korv, bra musik, kanske ett pris för den med roligaste utklädsel. Eller varför inte göra det till en tävling? Vem samlar flest sponsorer eller vilken klass får ihop mest pengar?

På eventdagen

Eleverna lämnar in sina blanketter till sin lärare på loppdagen och springer eller går så många varv de orkar under en bestämd tid. Funktionärer ansvarar för att räkna varv för varje elev.

Summera

När tiden är ute skriver ni antal varv på elevens blankett. Senare kan ni lätt räkna ut hur mycket pengar varje elev har sprungit in. Ta kopior på blanketterna och returnera dem till barnen, vars jobb sedan är att få varje sponsor att swisha in sitt bidrag till skolan eller till en ansvarig lärare (sätt gärna ett slutdatum för detta moment).
Z

Efter loppet

När alla pengar kommit in kan ni antingen swisha till Star for Life på 900 1611 eller betala in till vårt bankgiro900-1611. När pengarna kommit oss tillhanda lägger vi till den avverkade sträckan på vår digitala karta på Star for Lifes hemsida. Ni får en mil för varje 200kr som ni samlat in.

Er skola får även ett tack här på hemsidan.

Anmäl er!

 

Kontakta Lois Petersson, projektansvarig för Dream Challenge, och anmäl er skola. 

w

Lois Petersson

lois@starforlife.se
+ 46 (0) 733 933 963